Newlife Healthcentre Wilnis

ADHD en ADD

ADHD en ADD zijn gedragsstoornissen die voornamelijk bij kinderen voorkomen maar die ook op latere leeftijd soms nog voor problemen zorgen. Kinderen met ADHD of ADD hebben vaak te maken met problemen op school: moeite met leren, in de omgang met andere kinderen of beide.

Heeft uw kind de diagnose ADHD of ADD gekregen of herkent u uw kind in onderstaande omschrijving?

Kenmerken en verschillen van ADHD en ADD:

ADD ADHD
Het kind kan moeilijk op gang komen bij een opdracht. Het kind kan moeilijk rustig aan doen wanneer het ergens mee bezig is.
Het kind kan slechts één ding tegelijk doen. Het kind doet meerdere dingen tegelijk, waardoor veel ‘half’.
Het kind heeft vrij veel wisselende en verschillende activiteiten. Het kind doet dingen zonder daarbij over de gevolgen na te denken.
Het kind is Hypo-actief (geconcentreerd op één onderwerp of interesse). Het kind is Hyperactief.
Het kind dagdroomt veel. Zit veel in zijn eigen gedachten en fantasie. Het kind is juist snel afgeleid door prikkels van buitenaf.
Het kind werkt en denkt langzaam. Het kind gaat met een rap tempo door verschillende werkzaamheden heen.

Naast de kenmerken van ADD/ADHD op zich, kan het ook resulteren in:

  • Slaapproblemen w.o. nachtelijk bedplassen, last hebben van inslaapangst(en), nachtmerries en/of slaapwandelen.
  • Problemen met het immuunsysteem waardoor ze meer en vaker last hebben van kinderziektes, oorontstekingen, hoofdpijnklachten en diverse allergieën.
  • Stemmingsstoornissen zoals angst of depressie.
  • Obsessief-compulsief gedrag en/of motorische en verbale tics.
  • Gevoeligheid voor bepaalde voedingsstoffen; zoals suiker.
  • AD(H)D kinderen vertonen vaker dan anderen specifieke leerstoornissen als Dyslexie, Dyspraxie, etc.

Wat kunnen we doen met ADHD en ADD?

Naast de bekende reguliere medicatie zijn er alternatieven. In de eerste plaats kijken we zorgvuldig naar het voedingspatroon. Onze voeding bevat veel toevoegingen in de vorm van E-nummers, suiker, zout en transvetzuren. Bepaalde chemische stoffen dragen in grote mate bij aan het in stand houden van de klachten. Deze stoffen worden besproken en u krijgt een voedingsadvies op maat.

Daarnaast worden de kenmerken van ADHD en ADD soms veroorzaakt door een infectie in de hersenen, een vertraging in de groei in de hersenen of door gifstoffen die het kind via bijvoorbeeld vaccinaties heeft binnengekregen. Deze oorzaken zijn eenvoudig op te sporen en te behandelen met Bioresonantie. Binnen 6 tot 12 weken kunnen enorme verbeteringen optreden. Deze methode is geschikt voor kinderen vanaf zeer jonge leeftijd. U bent altijd welkom voor een gratis intake gesprek.

Welke invloed heeft voeding?

Er is veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar het effect van voedingsstoffen bij ADHD en ADD. In vrijwel alle onderzoeken werd na 3 tot 6 maanden een duidelijke verbetering geconstateerd wanneer zij onverzadigde vetzuren in de vorm van suppletie hadden ingenomen.

Door stoornissen in de stofwisselingsprocessen reageren deze kinderen anders op suiker en koolhydraten. Aanpassingen in het voedingspatroon en aanvullingen met suppletie blijken keer op keer weer verbetering te brengen in de leerprestaties en het gedrag. Het kind wordt rustiger, gaat beter slapen en heeft minder snel een verergering van de klachten wanneer zich een stress situatie voordoet.

En zoals eerder al gezegd, sommige toevoegingen in onze voeding hebben heel veel invloed op ons zenuwstelsel en onze hersenen. Door uit te zoeken wat het kind precies binnenkrijgt kunnen we kiezen voor alternatieven in de voeding waar het kind baat bij heeft.

De behandeling met Bioresonantie en/of de NES Health scan is weinig belastend voor kinderen en er kan veel positieve vooruitgang mee te bereikt worden bij kinderen met ADD en ADHD!

Vraag voedingsadvies aan

Bij Newlife Healthcentre kunt u terecht voor een gepersonaliseerd voedingsadvies. Door het gebruik van de juiste voeding, en het mijden van bepaalde voeding, zijn we ervan overtuigd dat we positieve resultaten kunnen boeken bij kinderen met ADD of ADHD. Wil je meer weten over ADHD en ADD? Neem dan contact met ons op. Voor meer informatie, neem gerust telefonisch contact met ons op door te bellen naar 0655 727 499 of stuur een e-mail.

Contact opnemen ›