Newlife Healthcentre Wilnis

Dyslexie

Gelukkig is er tegenwoordig veel meer bekend over dyslexie dan vroeger. De meeste scholen hebben inmiddels ook extra ondersteuning voor kinderen met dyslexie. Toch kan dyslexie erg vervelend zijn en zelfs voor leerachterstand zorgen. Daarom leggen wij u graag uit wat dyslexie precies is, wat de oorzaken hiervan zijn en hoe wij dyslexie kunnen behandelen.

Wat is dyslexie?

dyslexie-volwassenenDyslexie heeft voornamelijk invloed op leesvaardigheid, spelling en woordenschat. Het kan echter ook invloed hebben op gehoor, spraak, schrijven en handschrift. De meeste dyslectische kinderen (85%) blijken daarbij niet zozeer moeite te hebben met het herkennen van het visuele woordbeeld, maar met het verbinden van een letter met een klank. Kinderen met dyslexie hebben vaak leerproblemen en concentratieproblemen, maar ook slaapproblemen. Het leren van de lesstof kost vaak meer tijd dan gemiddeld en spreekbeurten en het maken van toetsen gaat gepaard met veel spanning. Als gevolg daarvan lopen kinderen met dyslexie vaak een leerachterstand op.

Symptomen van dyslexie

Wij hebben de verschillende symptomen van dyslexie voor u op een rijtje gezet:

  • Problemen met spelling en woordenschat
  • Problemen met leesvaardigheid
  • Problemen met gehoor, spraak, schrijven en handschrift
  • Leer- en/of concentratieproblemen
  • Slaapproblemen

Oorzaken van dyslexie

Dyslexie kent een aantal verschillende oorzaken, maar de meest voorkomende oorzaak is toch wel een doorbloedingsstoornis van de hersenen, in de periode van de geboorte. Op het moment rond de geboorte is dit echter niet te herkennen. Andere oorzaken die genoemd worden zijn een tekort aan onverzadigde vetzuren en een ontsteking genaamd Shigella Shigae.

Behandeling dyslexie

Heeft u het vermoeden dat uw kind dyslectisch is? Of hebben ze op school aangegeven uw kind te willen testen? Naast extra begeleiding op school, kan Newlife Healthcentre ondersteunen in het vergroten van het concentratievermogen en het opnemen van informatie. Hiermee kunnen we de klachten van dyslexie aanzienlijk verminderen. Er wordt daarbij ook gekeken naar voeding, de oorzaak en het herstellen van de algemene balans en conditie.

Meer informatie

Heeft u of uw kind last van dyslexie, leer- of concentratieproblemen? Bel dan vrijblijvend voor informatie met 0655 727 499 en maak een afspraak voor een consult.

Contact opnemen ›