Newlife Healthcentre Wilnis

Overgangsklachten

De overgang (menopauze) is het einde van de vruchtbare periode bij de vrouw. In deze periode moeten uw hormonen een nieuw evenwicht zoeken en dat kan wat klachten met zich meebrengen. Wij vertellen u alles over het herkennen van de overgang, de klachten die u kunt ervaren en wat u kunt doen tegen deze klachten.

De overgang

De overgang is de periode rond de laatste ovulatie of eisprong. De overgang betekent het einde van de vruchtbare periode van de vrouw. In de maanden of jaren voorafgaand aan de laatste eisprong begint de menstruatie vaak al onregelmatiger te worden. Ook zijn er dan al wat veranderingen aan het lichaam te herkennen, doordat de eierstokken steeds minder hormonen gaan produceren.

Overgangsklachten

Hoewel de overgang een natuurlijk proces is, ervaren veel vrouwen lichamelijke en/of geestelijke klachten. Het begint meestal met een onregelmatigere menstruatie, welke dan soms heel heftig is en een andere keer weer heel licht, maar er zijn ook nog veel andere overgangsklachten:

  • Hoofdpijn
  • Pijnlijke borsten
  • Opvliegers
  • Stemmingswisselingen
  • Moeheid
  • Lusteloosheid
  • Verminderd libido

Bovenstaande klachten treden vooral aan het begin van de overgang op. Een paar jaar na uw laatste menstruatie kunnen de klachten veranderen, omdat er minder hormonen worden aangemaakt. U zult dan ook steeds meer uiterlijke veranderingen aan uw lichaam gaan zien. In deze latere fase van de overgang zijn veel voorkomende overgangsklachten urine-incontinentie, pijn bij het vrijen door een drogere vagina, drogere en dunnere huid, dunner haar en gezichtsbeharing. Wilt u deze overgangsklachten voor zijn? Informeer dan vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Behandeling overgangsklachten

De hierboven beschreven overgangsklachten kunnen erg vervelend zijn en uw zelfvertrouwen aanzienlijk verminderen. Gelukkig hebben wij bij Newlife Healthcentre verschillende behandelmethoden voor klachten tijdens de overgang. We proberen hierbij eerst inzicht te krijgen in de aard van uw klachten en bekijken vervolgens naar behandelingen om uw klachten zoveel mogelijk te verminderen. Bent u uw overgangsklachten helemaal zat en wilt u op zoek naar een oplossing? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de behandeling van overgangsklachten?
Neem dan contact met ons op. Bel 0655 727 499.

Contact opnemen ›