Newlife Healthcentre Wilnis

Spijsverteringsproblemen

Uw spijsverteringskanaal is als het ware een lange buis die van uw mond tot uw anus loopt. Het kanaal zorgt ervoor dat de voedingsstoffen uit uw voedsel uw lichaam worden opgenomen. Maar wat moet u doen als u last heeft van problemen met uw spijsvertering? Dat kan erg vervelend zijn en daarom geven wij u meer uitleg over de symptomen, oorzaken en behandeling van spijsverteringsproblemen.

Symptomen spijsverteringsproblemen

Wanneer u een probleem met uw spijsvertering heeft betekent dit dat er ergens in het proces van de vertering van uw voedsel iets niet goed gaat. Uw klachten kunnen dan van korte duur en dragelijk zijn, maar het kan ook zo zijn dat ze langdurig aanhouden of ondragelijk worden. Problemen met uw spijsvertering herkent u vaak aan symptomen als buikpijn, misselijkheid en winderigheid. Wanneer deze klachten zich voordoen kan dit aan verschillende stoornissen in het spijsverteringskanaal liggen, zoals bijvoorbeeld:

  • Darmontsteking
  • Verstopping
  • Parasieten
  • Brandend maagzuur
  • Buikloop/ diarree
  • Darmpoliepen
  • Prikkelbare darm syndroom (PDS)

Bovenstaande zijn slechts een aantal van alle verschillende spijsverteringsproblemen waar u last van kunt hebben.

Oorzaken spijsverteringsproblemen

Net zoals de symptomen van de verschillende problemen die zich in het spijsverteringskanaal voor kunnen doen, zijn ook de oorzaken verschillend. De oorzaak is uiteraard afhankelijk van het soort probleem dat u heeft. Zo wordt diarree vaak veroorzaakt door een virus, terwijl verstopping vaak ligt aan uw eetpatroon. Om erachter te komen waar de oorzaak van uw spijsverteringprobleem ligt is het dus belangrijk dat we eerst achterhalen van welk probleem u last heeft.

Behandeling spijsverteringsproblemen

Wanneer een virus of een bacterie de oorzaak is van spijsverteringsproblemen dan kunnen wij het immuunsysteem ondersteunen, waardoor dit virus of deze bacterie wel door het lichaam aangepakt kan worden. Ook wordt er gekeken naar voeding en welke rol deze speelt in het ontstaan en het in stand houden van de problemen. Maagproblemen kunnen ook ontstaan vanuit de lever en/of de galblaas. In dit geval kan het belangrijk zijn deze organen te ondersteunen. Een slechte vertering in de maag kan ook leiden tot vermoeidheidsklachten.

Wij hebben zeer goede resultaten behaald bij de behandeling van spijsverteringsproblemen. Door inzichtelijk te maken wat de klachten veroorzaakt, kunnen we het lichaam stimuleren deze problemen op te lossen. Ervaart u ook klachten in uw spijsverteringskanaal? Maak dan eens een afspraak met Newlife Healthcentre. Graag gaan we samen met u op zoek naar de juiste oplossing.

Meer informatie

Bent u op zoek naar de juiste behandeling van uw spijsverteringsproblemen?
Neem dan gerust contact met ons op. Bel 0655 727 499.

Contact opnemen ›