Newlife Healthcentre Wilnis

Supplementen

“Vroeger” bestond ons voedingspatroon voornamelijk uit noten, zaden, wortels, groenten, fruit en vlees. Dat “oerdieet” voorzag in bijna alle voedingstoffen die de mens nodig had.

Voedingspatroon in de huidige maatschappij

In onze huidige maatschappij is dit oerdieet vervangen door een groot assortiment voedingsmiddelen, waar kunstmatige kleur- geur en smaakstoffen aan zijn toegevoegd. We eten relatief teveel koolhydraten en te weinig onverzadigde vetten, en daarbij te weinig groenten en fruit. De bodem waarop onze groenten en fruit geteeld wordt, bevat niet meer zoveel voedingstoffen als voorheen. De bodem raakt uitgeput doordat er jaar in, jaar uit, geteeld wordt én door het gebruik van insectenbestrijdingsmiddelen. Deze stoffen krijgen wij ook binnen met onze voeding. Het vlees wat we eten bevat sporen van de kunstmatige voedingsstoffen en medicatie die deze dieren hebben binnen gekregen.

Supplementen - Wat een mens nodig heeft!

Leefwijze

Los van ons voedingspatroon is onze leefwijze ook veranderd. We leven in een maatschappij met relatief veel stress, milieuvervuiling en straling van apparatuur om ons heen. Medicatie is een vast onderdeel geworden van onze cultuur, en bij veel mensen ontbreekt het aan de noodzakelijke lichaamsbeweging. Deze factoren zorgen ervoor dat ons lichaam veel meer voedingstoffen verbruikt om deze schade tegen te gaan.

Onvoldoende vitaminen en mineralen

Als we deze factoren bij elkaar optellen, blijkt vaak dat onze huidige voeding niet voldoende vitaminen en mineralen bevat. Het lichaam wordt niet voorzien van voedingsstoffen die nodig zijn om gezond te blijven. Dit kan resulteren in lichamelijke (en geestelijke) klachten.

Nut van voedingssuppletie

  • Ter aanvulling op onze voeding, waar die minder vitamines en mineralen bevat.
  • Ter aanvulling door onbalans in voeding (te veel koolhydraten en suikers).
  • Door een grotere behoefte als gevolg van stress, milieuvervuiling, medicijngebruik, straling, etc.
  • Te weinig lichaamsbeweging.
  • Ter preventie van hart- en vaatziekten, diabetes, auto-immuunziektes en andere aandoeningen.
  • Herstel van de gezondheid (bij klachten).

Merken supplementen

Voedingssuplementen

Met voedingssupplementen kunnen veel tekorten worden voorkomen. Veel gezondheidsklachten kunnen verminderd of verholpen worden, door de toevoeging van vitamines en mineralen. De kwaliteit van voedingssupplementen is van groot belang en ook de samenstelling.
Maar welke kiest u dan?

Gratis persoonlijk advies

Wilt u advies over welk supplement het beste in uw situatie kunt gebruiken?
Vraag dan vrijblijvend en gratis advies aan bij Newlife Healthcentre Wilnis.
Bel ons op nummer 0655 727 499.

Contact opnemen ›